Printaj ovu stranu

Organizatori

Boris Balta - direktor Tuzla film festivala

Rođen 1979. godine u Tuzli. Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli završava 2004. godine u klasi profesora Vlade Keroševića. 2010. Završava magistarski za ravnopravnost spolova studije, s završnog rada na: Rodnopravne norme i stereotipi u BiH filma osamdesetih, Centar za interdisciplinarne studije, Sveučilište u Sarajevu. Trenutno zaposlen u Narodnom pozorištu Tuzla, Glumac. 

Osnivač i predsjednik NVO Magic Factory (kultura, manjine i ravnopravnost spolova). Kreirao Međunarodni savjetodavni odbor koji obuhvata mrežu od 50 širom svijeta, priznatih stručnjaka, pozvao ih je da rade u Bosni i Hercegovini za prijenos know-how i promicanje koncept "Alternative masculinities" na Balkanu, postizanje ravnopravnosti spolova, pomirenja i socijalne uključenosti kroz medije i kulturu. Idejni tvorac i pokretač projekta Tuzla film festivala.

Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

________________________________________________________________________________________

 

Ajša Balta  - PR Tuzla film festivala

2005. godine završila je Filozofski fakultet u Tuzli, odsjek Žurnalistika. Za vrijeme studiranja radila na Radio Soli, Dnevnim novinama San, a po završetku studija zapošljava se na Radio Kameleonu, gdje  radi oko četiri godine kao novinarka i urednica Cafe novina. Kao članica ili voditeljica PR Tima aktivno je učestvovala u relizaciji velikih projekta kao što su: Obaranje Guinnessovog rekorda u najmnogobrojnijem poljupcu na svijetu, manifestacije Ruku na poklon, koja je relizovana u Bihaću, Brčkom, Banja Luci, Tuzli i Sarajevu, zatim na  II Kongresu gastroeneterologa i hepatologa BiH sa međunarodnim učešćem Tuzla, Kongres maksilofacijalne i plestične hirurgije, Tuzla, 22. Simpozijum infektologa BiH sa međunarodnim učešćem, Prvi Kongres patologa BiH sa međunarodnim učešćem, Prvi Simpzijum o prevenciji i liječenju hroničnih rana BiH sa međunarodnim učešćem, Prvi psihoterapijski simpozijum BiH sa međunarodnim učešćem pod nazivom Šutnja u psihoterapiji i zajednici, Kongres oftalmologa BiH u organizaciji udruženja oftalmologa FBiH i RS sa međunarodnim učešćem,  Književni susreti Cum grano salis, Manifestacija Žena godine. Kao koordinatorica i PR radila na projektima Turističke zajednice TK. Profesionalno usavršavanje nastavlja na obrazovnom programu škole za Odnose s javnošću, a napravljen je po metodološkim standardima Centra za strategiju i komunikacije iz Londona (The Centre for Strategy and Communications London).       

Ajša Mevkić radila je pet godina kao voditeljica PR sektora u BMG Bosanskoj medijskoj grupi Tuzla, firmi koja je specijalizirana za odnose s javnostima.

Kontakt: iOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  

 

_____________________________________________________________________________________________________________________

  Dino Subašić - office manager Tuzla film festivala

 

 

 

  Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.