Printaj ovu stranu
četvrtak, 18 Oktobar 2018 11:03

Foto i video: Večeras Narodnom pozorištu film Rudar

U Narodnom pozorištu Tuzla na sinošnjoj (17.10.) projekciji filma "Ministarstvo ljubavi" publika nije štedila svoje dlanove i od prvog do posljednjeg minuta, kao i prethodnih noći, uživala je u filmu koji je prošao ovogodišnju selekciju i takmiči se za Vilu Tuzla film festivala. Bogat program koji su organizatori osmislili za sedmi Tuzla film festival čini da tokom cijelog dana i večeri Tuzla postaje najpoželjniji grad kada su u pitanju kulturna zbivanja. U grad svakodnevno pristižu i velika imena iz svijeta filma koja nisu uspjela doći prije, a žele dati doprinos i podršku jednom ovakvom festivalu.

Ovog četvrtka od 16:15h u Narodnom pozorištu Tuzla slijedi revijalni program dokumentarnih filmova - "Weltschmerz" Anje Kavić i "Posljednji bogumili" Nedima Lončarevića. U 18:00h slijedi film o kojem se posljednjih mjeseci mnogo govorilo. Riječ je o kratko-igranom dokumentarnom filmu studenata IPI akademije Tuzla, a koji govori i važnosti mentalnog zdravlja i svakodnevnim problemima sa kojima se suočava veliki broj ljudi. Riječ je o filmu "F41 i ja".

Večer je rezervisana za dugometražne filmove, a ovog četvrtka (18.10.) na red je došao i film  "Rudar" Hanne Slak čija projekcija je u 19:30 sati. Film je urađen po istinitom događaju.

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli održava se i posljednja radionica u okviru ovogodišnjeg Tuzla film festivala pod palicom Stanislava Babića, producenta filma Ministarstvo ljubavi.

Video:

Pregled šestog dana TFF:https://www.youtube.com/watch?v=UzyiYrYXSUg

Najava događaja za četvrtak, 18.10.2018.: https://www.youtube.com/watch?v=VHpUBeCKp3A