četvrtak, 18 Oktobar 2018 11:03

Foto i video: Večeras Narodnom pozorištu film Rudar

U Narodnom pozorištu Tuzla na sinošnjoj (17.10.) projekciji filma "Ministarstvo ljubavi" publika nije štedila svoje dlanove i od prvog do posljednjeg minuta, kao i prethodnih noći, uživala je u filmu koji je prošao ovogodišnju selekciju i takmiči se za Vilu Tuzla film festivala. Bogat program koji su organizatori osmislili za sedmi Tuzla film festival čini da tokom cijelog dana i večeri Tuzla postaje najpoželjniji grad kada su u pitanju kulturna zbivanja. U grad svakodnevno pristižu i velika imena iz svijeta filma koja nisu uspjela doći prije, a žele dati doprinos i podršku jednom ovakvom festivalu.

Ovog četvrtka od 16:15h u Narodnom pozorištu Tuzla slijedi revijalni program dokumentarnih filmova - "Weltschmerz" Anje Kavić i "Posljednji bogumili" Nedima Lončarevića. U 18:00h slijedi film o kojem se posljednjih mjeseci mnogo govorilo. Riječ je o kratko-igranom dokumentarnom filmu studenata IPI akademije Tuzla, a koji govori i važnosti mentalnog zdravlja i svakodnevnim problemima sa kojima se suočava veliki broj ljudi. Riječ je o filmu "F41 i ja".

Večer je rezervisana za dugometražne filmove, a ovog četvrtka (18.10.) na red je došao i film  "Rudar" Hanne Slak čija projekcija je u 19:30 sati. Film je urađen po istinitom događaju.

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli održava se i posljednja radionica u okviru ovogodišnjeg Tuzla film festivala pod palicom Stanislava Babića, producenta filma Ministarstvo ljubavi.

Video:

Pregled šestog dana TFF:https://www.youtube.com/watch?v=UzyiYrYXSUg

Najava događaja za četvrtak, 18.10.2018.: https://www.youtube.com/watch?v=VHpUBeCKp3A

 • Master classes na 9. TFF
  Master classes na 9. TFF

  PETAK 16.10.2020. 1) „ODNOS UMJETNOSTI PREMA POLITICI I POLITIKE PREMA UMJETNOSTI“ SAGOVORNICI: Mirvad Kurić, Ahmed Imamović i Mirza Ćatibušić MODERATOR: Boris Balta VRIJEME: 17:00h MJESTO:…

  Pročitaj više...
 • ŽIRI 9. Tuzla Film Festival
  ŽIRI 9. Tuzla Film Festival

  ŽIRI 2020. Dugometražni Bojana Nikitović Rođena je 25. maja 1965. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 1989. Napravila je preko sto teatarskih…

  Pročitaj više...

Generalni pokrovitelj

   

Sponzori

    

Prijatelji festivala

      

GENERALNI RADIJSKI POKROVITELJ GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI
kameleon  Radio M   radiosarajevo.ba RTV 7
MEDIJSKI PARTNERI
   ekskluziva  ekskluziva ekskluziva  volimtz   volimtz  extra extra