petak, 07 Oktobar 2016 11:12

Poziv na press konferenciju

Poštovane kolege

U.G. Magic Factory od 12. do 16. oktobra 2016. organizira jubilarni 5. Tuzla Film Festival – južnoslavenskog filma (www.tff.ba).

Planirane su projekcije filmova u pet kategorija: dokumentarni, animirani, dugometražni, kratki igrani, i future generation short films (internacionalni film). Na adresu festivala pristiglo je preko 700 filmova u pomenutim kategorijama.

Ove godine na festivala dolazi veliki broj gostiju iz inostranstva,  a razlog tome je nova kategorija future generation short films, riječ  je o internacionalnom kratkom filmu gdje je pristiglo 400 filmova iz oko 70 zemalja svijeta.

Svoj dolazak kao članovi žirija ili gosti festivala najavila su poznata filmska imena sa naših prostora.

Kao što je to bilo i prethodnih godina pored takmičarskog programa, festival će imati i bogat prateći sadržaj: radionice koje će voditi profesionalci iz filmske industrije, promocije, kafe sa poznatima, party...

Tim povodom u ponedjeljak, 10. oktobra u holu Narodnog pozorišta Tuzla u 11:00 sati održat će se press konferencija na kojoj će se predstaviti program i gosti festivala.

 

 

Prisutni mediji i novinari na press konferenciji moći će preuzeti svoje akreditacije za praćenje festivala.

Generalni pokrovitelj

     

Sponzori

        

 

Prijatelji festivala

     

FESTIVALSKI RADIO GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI
kameleon  Radio M   radiosarajevo.ba radiosarajevo.ba
MEDIJSKI PARTNERI
RTV 7   ekskluziva  ekskluziva ekskluziva ekskluziva   volimtz   volimtz  extra  Tuzla info  Fresh Press Fresh Press Fresh Press