petak, 20 Oktobar 2017 09:22

Video: Kafa sa...Robertom Kurbašom i Asimom Ugljenom

Prvu Kafu sa poznatima na ovogodišnem TFF-u  popili smo sa Robertom Kurbašom i Asimom Ugljenom. Moramo priznati da ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas  zanimljiv blok Kafa sa poznatima.

U razgovoru s našim gostima iz susjedne Hrvatske dotakli smo se situacije na glumačkoj sceni u regionu, njihovim ličnim izborima, ali i tome kako se provode u Tuzli i kako ih se dojmio 6.TFF, a za njih obojicu prvi.

„Meni je u Tuzli super. Bio sam i ranije jednom i mogu vam reći da mi je sve bolje i bolje. Festival je baš odličan. Uživao sam i u druženju s kolegama, partiju, a posebno na projekciji Žabe“, s oduševljenjem je rekao Kurbaša.

„Fasciniran sam adaptacijom komada „Žaba“ u filmsko ostvarenje. Inače obožavam taj tekst, koji je jako težak za izvođenje, ali ekipa filma je odlična pa su to uspjeli odlično donijeti publici i u ovoj verziji“, podijelio je Ugljen svoje impresije o filmu koji je otvorio Festival.

Šta su dečki rekli o filmskoj industriji na našim prostorima, problemima s kojima se susreće struka, ali i onim lijepim stranama njihovog posla, čuti ćete u intervjuu koji možete pronaći na linku ispod teksta  (Youtube kanalu TFF-a).

 

Generalni pokrovitelj

  

Sponzori

    

Prijatelji festivala

  

       

Looking for a way to pitch your idea for a television show or movie? iPITCH.TV offers a next generation platform for creators of original pitches for TV, Film & Digital Media to connect directly with Hollywood Producers and Studio Executives and gives creators industry pro advice on how to pitch a television show or feature film. Pitch your idea for a Movie, Screenplay, Television Show, Short Film, New Media Project and more.

FESTIVALSKI RADIO GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI
kameleon  Radio M   radiosarajevo.ba RTV 7
MEDIJSKI PARTNERI
   ekskluziva  ekskluziva ekskluziva  volimtz   volimtz  extra Fresh Press Fejm