četvrtak, 11 Oktobar 2018 16:11

Dječiji film "Zlogonje"

"Zlogonje" je priča o Jovanu, dječaku od deset godina koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom.  Cijeli njegov život je uslovljen tim stanjem i misli da ga svi ostali vide kroz njega. Kroz svoju maštu Jovan bježi u svijet fantazija u kome je, nesputan svojim fizičkim nedostatkom, slobodan da uradi i bude ko god poželi. Iznenada u njegovo odjeljenje stiže nova učenica Milica. Milica, malo po malo probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe da bi se sačuvao od emotivnog povrjeđivanja i poziva ga u avanturu oslobađanja njenog oca od njegove nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je vještica i da je začarala njenog oca. Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koju oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali vrlo brzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj glavi. A za njega najveća prepreka od svih je on sam. 

Film je režirao Raško Miljković.

Scenario: Marko Manojlović, Miloš Krečković.

Producent: Jovana Karaulić

Glumačka ekipa: Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Milutin Milošević, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelelna Jovanova, Stela Ćetković, Milena Predić, Matija Popović. 

Na programu 7. Tuzla Film Festivala je u ponedjeljak, 15. oktobra 2018. godine, Bosanski kulturni centar, sa početkom u 11:00 sati.

Generalni pokrovitelj

  

Sponzori

    

Prijatelji festivala

  

       

Looking for a way to pitch your idea for a television show or movie? iPITCH.TV offers a next generation platform for creators of original pitches for TV, Film & Digital Media to connect directly with Hollywood Producers and Studio Executives and gives creators industry pro advice on how to pitch a television show or feature film. Pitch your idea for a Movie, Screenplay, Television Show, Short Film, New Media Project and more.

FESTIVALSKI RADIO GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI
kameleon  Radio M   radiosarajevo.ba RTV 7
MEDIJSKI PARTNERI
   ekskluziva  ekskluziva ekskluziva  volimtz   volimtz  extra Fresh Press Fejm