petak, 19 Oktobar 2018 11:42

Svečanom ceremonijom večeras završava 7. Tuzla film festival: Publika će uživati u dvije epizode serije Novine

Nakon uspješnih sedam dana odličnih projekcija filmova i bogatog programa koji je priušten svim posjetiteljima Tuzle u okviru 7. Tuzla film festivala, osmi dan označit će kraj festivala.

Na 7. Tuzla film festivalu prikazana su najbolja filmska ostvarenja koja su prošla kroz detaljnu selekciju prethodnih mjeseci, a Tuzlu su posjetila velika i priznata imena iz svijeta filma. Neki od njih su Sergej Trifunović, Tarik Filipović, Darko Belevski, Adnan Ćuhara, Sementa Rajhard, Mladen Vulić, Sanja Tucman, Slaven Knezović, Dušan Maksimovski, Vladislav Karamfilov Dimitrov, Stjepan Perić, Stanko Babić, Dragan Marinković i mnogi drugi. Na direkciju festivala pristiglo je preko 800 filmova, od čega je preko 100 njih prikazano u narednih 8 dana koliko je ove godine festival trajao.

Svečanom ceremonijom koja će se održati u Narodnom pozorištu Tuzla u 19:30 dodijelit će se Vile TFF najboljim filmovima u svih 5 kategorija po kojima su se filmovi takmičili: dugometražni, kratki igrani, animinirani, dokumentarni i future generation short films. Također, bit će dodijejena nagrada za najbolji scenario i produkciju 7. TFF-a. Projekcijom dvije epizode popularne serije "Novine", Dalibora Matanića zatvorit će se 7. Tuzla film festival. Nakon toga, svi su pozvani na After party i promociju albuma rock benda „Show program“ koji će se desiti u clubu Palma, Dom mladih Tuzla sa početkom u 22:00h.

Video pregled sedmog dana: https://www.youtube.com/watch?v=lT-oqN_o1C0

Video najava osmog dana: https://www.youtube.com/watch?v=4E7aCGc4ZNs

 

 

Generalni pokrovitelj

      

Sponzori

       

Prijatelji festivala

       

FESTIVALSKI RADIO GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI
kameleon  Radio M   radiosarajevo.ba RTV 7
MEDIJSKI PARTNERI
   ekskluziva  ekskluziva ekskluziva  volimtz   volimtz  extra extra