petak, 09 Januar 2015 13:54

Otvoren je poziv za prijavu filmova na IV Tuzla Film Festival

Otvoren je regularni poziv za prijavu filmova za službeni program IV Tuzla Film Festivala – južnoslavenog filma koji će se održati od 16. do 20. septembra 2015. godine u Tuzli. Poziv je otvoren za filmove u četiri kategorije: dugometražni, kratki igrani, dokumentarni i animirani film proizvedenih 2014/2015. godine. I ove godine otvoren je poziv za slanje filmova u kategoriji SNIMAJ BILO ČIM.

Od ove godine, otvoren je poziv za slanje filmova u novoj kategoriji “FUTURE GENERATION SHORT FILMS”. Nova kategorija je otvorena za mlade filmske redatelje iz cijeloga svijeta za filmska ostvarenja u filmskoj kategoriji: kratki igrani film i maksimalnom trajanju od 15 minuta.

Filmovi proizvedeni izvan spomenutog roka pozvani su isključivo za programe izvan konkurencije.

 

Rok za prijavu filmova je 01. juli 2015. godine. Preko stotinu filmova sa južnoslavenskih prostora kao i trideset internacionalnih filmova koji su prikazani na prošlogodišnjem TFF-u dokazuju da je tuzlanski festival postao ozbiljan događaj i mjesto okupljanja filmskih profesionalaca kako iz ovog dijela Evrope, tako i cijeloga svijeta.

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon