Thursday, 17 September 2015 10:53

Filmom ˝Hiljadarka˝ počeo 4. Tuzla Film Festival

Nakon prijepodnevne premije dokumentarnog filma „Maja“ koji je prikazan u kinu Kaleidoskop u Tuzli, jučer, 16. septembra u prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra, svečano je otvoren 4. Tuzla Film Festival – južnoslavenskog filma. Festival je otvorila popularna bosanskohercegovačka komedija „Hiljadarka“, reditelja Nenada Đurića.

Na samom početku prisutne je pozdravi Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala koji se zahvali sponzorima i priateljima koji podržavaju održavanje Festivala, te građanima koji su svojim prisutvom uveličali događaj.

- Ovdje je večeras svih 2% građana koji vole i njeguju kulturu u Tuzli. Hvala vam što podržavate festival – istakao je Balta.

Kao važan događaj za razvoj kulture i filma na ovim prostorima drugu godinu za redom podržavaju i iz ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Gostima se obratio i Slavomir Goga politički savjetnik specijalnog predstavnika EU u BiH koji je tom prilikom istakao značaj organiziranja jednog ovakvog događaja kako za Tuzlu i njene građane tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Te dodao, da je posebno zadovoljan što je i ove godine imao priliku da se u ime specijalnog predstavnika u BiH obrati prisutnima kao ponosni donatori Festivala.

U ime Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine obratila se šefica Odjela za kulturu dr. Aida Redžić koja je izrazila zadovoljstvo što Tuzla Film Festival postaje tradicija.

- Iako je Ministarstvo i do sada poodržavalo Tuzla Film Festival nadam se da će vlasti još više podržati rad ove ekipe, rekla je Redžić.

Public se nakon filma „Hiljadarka“ poklonila ekipa filma koja je nagrađena burnim aplauzom.

 

Večeras, 17. septembra u BKC-u Tuzla sa početkom u 19.00 sati, bit će prikazan film „Naša svakodnevna priča“, rediteljice Ines Tanović, inače bh kandidat za Oskara.

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon