Monday, 21 September 2015 10:58

Vila TFF-a za film „Naša svakodnevna priča“ Ines Tanović

Dugometražni film „Naša svakodnevna priča“ bosanskohercegovačke rediteljice Ines Tanović, dobitnik je „Vile“ 4. Tuzla Film Festivala. Stručni žiri u sastavu: Ahmed Imamović, prof.dr. Srđan Vukadinović i dr. Semir Fejzić, odluku je saopćio na ceremoniji zatvaranja koja je održana 20. septembra u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. U ovoj kategoriji u konkurenciji su bili filmovi: Hiljadarka“ - Nenada Đurića, „Ničije dijete“, - Vuk Rsumović, „Bićemo prvaci sveta“ - Darko Bajić i „Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš“ - Milan Karadžić.

Dodjeljene su nagrade i priznanja i u drugim kategorijama, pa tako je žiri za najboljim dokumentarnim filmom proglasio „Prolaz za Stellu“autorice Ljiljane Šišmanović iz Hrvatske. Specijalno priznanje u ovoj kategoriji pripalo je filmu „Maja“ mladih autora Borisa Andrejevića i Damira Bošnjaka.

U kategoriji Kratki igrani „Vilu“ TFF-a dobio je film „Kad bi ovce bile roze“ Đurđije Radivojević. Za najbolji animirani proglašen je film „Tajni laboratorij Nikole Tesle“, autora Buruno Razum. 

Dodjeljena je i nagrada za kategoriju Future generation short films, iranskom reditelju Teymour Ghaderi za film „Pomegranate is the Fruit of Paradise“.

Najbolji film u kategoriji „Snimaj bilo čim“ je „Pustite me da zujim“ Leile Bihorac učenice gimanzije „Meša Selimović“  iz Tuzle. 

Na ovogodišnjem Tuzla Film Festivalu u šest kategorija publika je imala priliku da uživa u 99 vrhunskih filmskih ostvarenja. Festival su posjetili brojni gosti, autori filmova, glumci i reditelji. Peti Tuzla Film Festival – južnoslavenskog filma prema najavama iz direkcije planiran je da se održi u oktobru 2016. godine.

 

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon