Thursday, 11 October 2018 16:11

Dječiji film "Zlogonje"

"Zlogonje" je priča o Jovanu, dječaku od deset godina koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom.  Cijeli njegov život je uslovljen tim stanjem i misli da ga svi ostali vide kroz njega. Kroz svoju maštu Jovan bježi u svijet fantazija u kome je, nesputan svojim fizičkim nedostatkom, slobodan da uradi i bude ko god poželi. Iznenada u njegovo odjeljenje stiže nova učenica Milica. Milica, malo po malo probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe da bi se sačuvao od emotivnog povrjeđivanja i poziva ga u avanturu oslobađanja njenog oca od njegove nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je vještica i da je začarala njenog oca. Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koju oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali vrlo brzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj glavi. A za njega najveća prepreka od svih je on sam. 

Film je režirao Raško Miljković.

Scenario: Marko Manojlović, Miloš Krečković.

Producent: Jovana Karaulić

Glumačka ekipa: Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Milutin Milošević, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelelna Jovanova, Stela Ćetković, Milena Predić, Matija Popović. 

Na programu 7. Tuzla Film Festivala je u ponedjeljak, 15. oktobra 2018. godine, Bosanski kulturni centar, sa početkom u 11:00 sati.

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon